5 miljøtips til studenten

Overgangen fra å bo hjemme til å bli student, kan være stor. Å være student innebærer ofte mye moro, lite plass og et stramt budsjett. Ved å følge disse fem enkle miljøtipsene kan du spare både miljøet og samvittigheten, uten å bruke opp hele studentbudsjettet

studenter.jpg
 1. Innred hybelen gratis.
  Som student har man som oftest ikke den største lommeboka. Et av våre beste spare- og miljøtips er å ta turen innom et av våre ombrukstorg. Her kan man ta med seg så mye man vil, helt gratis. På ombrukstorgene kan man finne mange bruksskatter - alt fra sofa, servise, bestikk, kopper og kar, nok til å innrede en hel hybel. Ombrukstilbudene finner du på våre gjenvinningsstasjoner og eneste du trenger å gjøre er å laste ned et inngangsbevis. Du må ha bostedsadresse eller eie bolig eller fritidseiendom i en av RfDs kommuner for å kunne bruke appen. 

 2. Rester kan bli til gode retter
  Med tre enkle grep kan du spare både lommebok og miljø:

  📅 Sjekk kjøleskapet før du skal handle, og planlegg innkjøp.
  🥕 Spis opp maten du har kjøpt inn. (Frys ned maten du ikke får spist opp)
  🥗 Bruk rester: Lag minst én restemiddag i uka.

  bakt banan.jpg

  Følg @fattig.student på Instagram og la deg inspirere av billige og sunne ukesmenyer. På Matprat sin side Studentmat finner du også tips til god, sunn og smart studentmat. Med appen Too Good To Go kan man kjøpe overskuddsmat som ellers hadde blitt kastet. Kjøp forundringsposer fra dagligvarebutikker og spisesteder til redusert pris og nyt med god samvittighet.

 3. Gjør det enkelt å kildesortere på hybelen
  Et godt system er viktig for å gjøre det enkelt å kildesortere. Mange har mindre plass på studentboligen enn hjemme. Man kommer langt med noen kurver, bærenett eller poser til å sortere avfallet i. Trenger du en huskeliste for hva som skal sorteres hvor? Da kan du laste ned appen sortere. Ønsker du å merke avfallsbeholderne dine med de ulike sorteringsmerkene? Ta kontakt med kundeservice for å få tilsendt et ark med klistremerker. 
   
  bilde_880.jpeg

   
 4. Gå på skattejakt i en bruktbutikk
  Trenger du en ny skolesekk eller kanskje en ny termokopp til skolestart? Ved å velge brukt fremfor nytt, kan du spare både miljøet og lommeboka. Sjekk ut de lokale bruktbutikkene eller loppemarkedene i nærheten. På Tise og Finn.no kan du også finne flotte og unike bruksskatter. Vi har samlet en liste over våre ombrukspartnere. Her kan man kan finne gode kupp til en billig penge.
   
  varehuset_ombruksbutikk_rfd.no.jpg
 5. Arranger byttekveld
  Bidra til å kutte ned på bruk-og-kast-kulturen ved å arrangere «byttekveld» med venner! Ta med ting som klær, interiør, bøker og spill, og se hvordan tingene dine kan få nytt liv hos nære og kjære. Kanskje du selv ender opp med en ny skatt?