Her kan du gjøre flere bruktkupp

Har du lyst på noe unik og noe som ingen andre har? Bli med på skattejakt blant våre ombrukspartnere. Her kan du finne mange unike og flotte bruksskatter. Våre ombrukspartnere gjør en viktig jobb, de bidrar nemlig til at flere ting får nytt liv og sørge for at vi får brukt det fine som leveres inn til våre ombrukstorg

Det er bra for både miljøet og lommeboka.

Møbel_VAREhuset.jpg

VAREhuset 

VAREhuset er fylt med masse ombruksskatter og noen av skattene er hentet ut fra våre ombrukstorg. VAREhuset holder til i Tollbugata i Drammen og her kan du finne alt fra klær, gitarer og kaffekopper til spennende kurs, arrangementer og andre aktiviteter.

varehuset_ombruksbutikk_rfd.no.jpg
Besøk det bærekraftige varehuset - midt i Drammen.

Used Bike Norway 

Ved å reparere og fikse brukte sykler fra våre ombrukstorg, sørger Marius for å gi brukte sykler nytt liv. Used Bike Norway tilbyr et bredt utvalg av sykler og tilbehør til både erfarne syklister og de som nettopp har begynt å utforske gleden ved å sykle. Used Bike Norway har nylig flyttet inn i bygget ved siden av VAREhuset i Drammen.

Used Bike Norway_ombruksbutikk_rfd.no_mindre.jpg
Ved å reparere og fikse brukte sykler fra ombrukstorget på Mile, sørger Marius for å gi brukte sykler nytt liv.

Crux Bruktbutikk

Crux Bruktbutikk holder til i Hokksund sentrum og her kan man finne mange flotte bruksskatter, som er fint for både miljøet og lommeboka. Når du handler hos Crux, så støtter du samtidig en fin arbeidstreningsarena for mennesker som trenger det. 

crux hokksund.jpg
Bruktbutikken ligger i første etasje i CRUX Øvre Eiker sine lokaler i Stasjonsgata 10 i Hokksund sentrum.

Galleri Normisjon

Hos Galleri Normisjon finner du det meste. Alt fra møbler, klær og servise til spill, leker og hvitevarer. Her kan du gjøre mange gode kupp. Du kan også levere inn ting som du ikke lengre har bruk for direkte i butikken. Galleri Normisjon Drammen er den største av Normisjons gjenbruksbutikker med over 500 kvm. Du finner den i Drammen sentrum, rett ved strandpromenaden. 

Galleri Normisjon.jpg
Galleri Normisjon finner du i Drammen sentrum, rett ved strandpromenaden.

Jasmin kvinnenettverk

Jasmin kvinnenettverk er et nettverk for kvinner med minoritetsbakgrunn med et mål om å få flest mulig integrert og ut i arbeid. I Globusgården i Drammen har de både en bruktbutikk og en systue der du kan få kjøpt smykker, småmøbler, lysekroner, hjemmelaget såpe og mer. I tillegg til å reparere og redesigne klær, kan de og kan hjelpe deg dersom bunaden har blitt for stor eller for liten. Og skulle du bli litt sulten etter shoppingen, trenger du ikke gå langt. På Knutepunkt Strømsø, kun fire minutter fra bruktbutikken ligger cafè Jasmin. Her kan du prøve mange spennende matretter til en rimelig penge.

Jasmin Kvinnenettverk.jpg
Hos Jasmin Kvinnenettverk får du kjøpt håndlaget toalettmapper.

Marita brukthandel

Marita brukthandel ligger i Mjøndalen og her kan du dra på en skikkelig skattejakt. Bruksskattene er det mange av - alt fra møbler, leker, vesker og spill til klær, servise, bøker og sko. Og med cafè i andre etasje kan du kose deg med noe godt i koppen mens du shopper. Maritastiftelsen tilbyr arbeidstrening til mennesker i en vanskelig livssituasjon og flere av de ansatte i bruktbutikken har arbeidspraksis og får med dette hjelp ut i arbeidslivet. 

Kirkens Bymisjon: Bruktbutikken i Drammen
Hos Bruktbutikken i Drammen bugner det av gode bruksskatter, alt fra klær og sko, småmøbler og merkevesker til leker, spill og interiør. Butikken fylles daglig med nye varer og det skal mye til for at du ikke ramler over en skikkelig skatt. Butikken driftes av frivillige og deltakere i ulike arbeidstreningstiltak.
 

Bruktbutikken i Drammen.jpg
Byens hyggeligste bruktbutikk med et spennende og variert vareutvalg finner du i Drammen sentrum, Erik Børresens Allé 9.

Bonnabutikken 

I Bonnabutikken kan man finne mye spennende. Alt fra kjøkkenredskaper til elektriske artikler til møbler og interiør. Bonnabutikken ligger i Geithus i Modum og driftes av arbeid- og inkluderingsbedriften Modum Industri AS. Denne bruktbutikken gir gamle ting nytt liv og dersom du har noe du ikke lengre har bruk for kan du levere det hit. På den måten kan andre få glede av det. 

NMS Gjenbruk

En viktig ting du kan gjøre for å redusere forbruket, er å velge brukt fremfor nytt. Og NMS Gjenbruk er et skattekammer for deg som elsker gjenbruk! NMS er landets største gjenbrukskjede med 52 butikker. Gjenbruksbutikken i Drammen finner du i Ingeniør Rybergs gate. Kategoriene er mange, alt fra møbler, bilder, kjøkkenutstyr, lamper og klær. Hos NMS Gjenbruk kan du gjøre bærekraftig handel.

Tyrilys

Norges største lysfabrikk finner du i Krøderen i Buskerud og har en lang tradisjon med lysproduksjon, da de ble grunnlagt allerede i 1893. Når du leverer inn brukte stearinlys på våre gjenvinningsstasjoner sørger Tyrilys for at at lysene får nytt liv som fakler, håndfakler og tennbriketter.