Avfall fra strandrydding

Forsøplede strender er et kjent problem. Er du en av dem som vil ha renere strender og er ute og rydder? Avfall fra strandrydding kan du levere gratis på flere av RfDs gjenvinningsstasjoner.

RfD har containere for avfall etter strandrydding (marint avfall) på tre gjenvinningsstasjoner: Lindum i Drammen, Follestad i Røyken og i Svelvik. I tillegg kan du levere til Oredalen (Oredalen ligger i Sagenedalen ved RV 281, Hurum).

Innleveringen er gratis, men for å benytte deg av tilbudet må du:

Ryddeutstyr

Alle gjenvinningsstasjoner i Drammensregionen vil dele ut ryddeutstyr til de som ønsker å bidra. Ryddeutstyret består av miljøsertifiserte hansker og avfallssekker laget av resirkulert plast, samt ryddeveileder fra Hold Norge Rent.

181b656a-9977-45ad-9fd0-deda188a5ecf

Bli med på dugnaden!

Over hele landet foregår det nå en dugnad for å rydde opp langs Norges kyst. RfD oppfordrer alle til å registrere sin dugnad på Hold Norge Rent sine nettsider:

Slik gjør du for å registrere aksjonen: Gå inn på www.holdnorgerent.no

Her får du tre valg: 

  1. Bli med på en ryddeaksjon: her kan du klikke deg inn på kartet og bidra på en eksisterende aksjon. Fyll ut skjemaet og bli med på ryddingen.
  2. Opprett ryddeaksjon: her kan du klikke deg inn på kartet og velge hvilket sted du ønsker å rydde. Registrer deg, og vent på påmeldinger. (I feltet «Knytt til organisasjon» er det viktig at du velger RfD.)
  3. Jeg har ryddet: her kan du registrere stranden du har ryddet via din aksjonskode som du har mottatt på mail tidligere.


Takk for at du bidrar til renere strender!
 

MyeSøppel