18. mai 2017: Stor pågang til gjenvinningsstasjonen

Det fortsetter å strømme på med besøkende til Follestad gjenvinningsstasjon i Røyken. I fjor økte besøket med 20 prosent, sammenlignet med året før.

Gjenvinningsstasjonen i Røyken er en av landets mest moderne og miljøvennlige gjenvinningsstasjoner. Den nye stasjonen åpnet i 2015, og det virker som at innbyggerne i Røyken og Hurum virkelig setter pris på den nye stasjonen.

– Vi har hatt en veldig fin økning i antall besøkende i fjor. Over 65 000 var innom gjenvinningsstasjonen, noe som er en økning på 20 prosent hvis vi sammenligner med 2015, sier kommunikasjonssjef i RfD, Marianne Holen.

Moderne anlegg

Follestad gjenvinningsstasjoner den tredje største gjenvinningsstasjonen i Drammensregionen, med over 65 000 besøkende i året.  RfD tror gjenvinningsstasjonen bare vil få flere besøkende i årene som kommer.

 – Gjenvinningsstasjonen på Follestad er et av de mest moderne anleggene som finnes i Norge. Vi er meget fornøyde med utviklingen i antall besøkende så langt. Økningen tyder på at mange som før valgt å legge turen Lindum i Drammen nå leverer avfallet sitt til Follestad, sier Holen.

Store miljøgevinster

 Alt avfall som leveres til gjenvinningsstasjonene kan, slik navnet tilsier, gjenvinnes og brukes som råstoff for nye produkter. Materialgjenvinning reduserer belastningen på miljøet både gjennom lavere uttak av råvarer og reduksjon i energiforbruk.

­– Når innbyggerne levere sortert avfall på gjenvinningsstasjonen er avfallet råvarer til å lage nye produkter. På gjenvinningsstasjonene er de besøkende flinke til å sortere avfallet. På den måten klarer vi å øke gjenvinningsgraden, som igjen har store miljøfordeler. Håpet for 2017 er at enda flere tar turen, avslutter kommunikasjonssjef i RfD, Marianne Holen.