Glad og overrasket over å vinne i Returkartonglotteriet

Kristin Andersen Høvin fra Mjøndalen har resirkulert drikkekartonger i flere år. I oktober 2021 ble hun trukket ut som vinner av Returkartonglotteriet og fikk 10 000 kroner som takk for den gode innsatsen.

– Det er en hyggelig overraskelse å vinne i Returkartonglotteriet. Jeg er opptatt av gjenvinning, miljø og naturvern og for noen år siden kikket jeg på ulike nettsider om dette temaet. Da ble jeg oppmerksom på Returkartonglotteriet og det er gøy å kunne «ta lodd» på noe så enkelt, som også er gratis, sier Kristin Andersen Høvin.

Av hensyn til miljøet er det viktig å sortere drikkekartonger, mener Høvin.

– Skyll, brett og stapp sitter i ryggmargen nå, så jeg vil fortsette med det, sier den heldige vinneren. Nå planlegger hun å bruke gevinsten til å kjøpe seg en ny vedovn og gleder seg veldig til få vedfyring hjemme.

Hvert år gjenvinnes det så mye som 12 000 tonn drikkekartonger og Returkartonglotteriet har holdt på helt siden 1997. Det trekkes ut 124 vinnere hvert år, som deler en pott på 1,6 millioner kroner. Det er 120 premier på 10 000 kroner og fire premier på 100 000 kroner.

Returkartonglotteriet_Kristin_Andersen_Høvin_Mjøndalen2

Glad for å belønne flinke kildesortere

Det var blant kartongene samlet inn av Renovasjonsselskapet for Drammensregionen (RfD) at den heldige vinneren ble trukket ut. Selskapet er ansvarlig for innsamlingsordningene i Drammensregionen og er glad for å være med på å belønne flinke kildesortere.

– Dette er helt klart en hyggelig del av jobben. Både organisasjoner, bedrifter og privatpersoner som er flinke til å sortere og levere inn kartongene sine kan bli belønnet for miljøinnsatsen, sier kommunikasjonssjef Marte Brændsrud i RfD.

Du kan delta i Returkartonglotteriet på to måter:  

  • Hver enkelt kartong er et lodd. Skyll kartongen, press den flat og skriv navn og telefonnummer på den du vil skal vinne. Da er du med i trekningene om 10 000 kr.
  • For å vinne 100 000 kr må du skylle, brette og stappe minst seks drikkekartonger i en syvende til en kubbe. Korker og lokk kan henge utenfor. Skriv navn og telefonnummer på kubben. 

Det er Grønt Punkt Norge som står for innsamlingsordningen for drikkekartong og lotteriet. Les mer om lotteriet.