Tøybleietilskudd

Vurderer du å bytte til tøybleier for ditt barn? Ved å velge tøybleier i stedet for engangsbleier, bidrar du til avfallsreduksjon. RfD tilbyr tøybleietilskudd ved kjøp av tøybleier.

Hvert eneste år kastes det over 60.000 tonn med engangsbleier. Dette er ikke resirkulerbart avfall, men er tungt nedbrytbart, og antallet bare vokser for hvert eneste år. RfD gir støtte til de som ønsker å være med på å redusere denne formen for avfall, ved å gi et tilskudd for å bytte til tøybleier. 

Hvorfor tøybleier?

Tøybleier er gjenbrukbare, og de mest vanlige materialene de er laget av er bomull, bambusviskose og hamp. Tøybleier koster også mindre enn vanlige engangsbleier. Kostnadene for engangsbleier i løpet av hele bleieperioden er mellom 4500 og 13 000 kroner, alt etter hvilket merke barnet bruker, hvor man handler og hvor i landet man bor. Tøybleier koster mellom 1000 og 6000 kroner i innkjøp for hele bleieperioden, avhengig av type og kvalitet.

Et gjennomsnittlig bleiebarn bruker rundt 6000 bleier i bleieperioden. Ved å bytte til tøybleier kan du både redusere kostnader og spare miljøet!

Tilskuddsordningen

RfD gir et engangstilskudd på inntil 2000 kr per barn under 2 år, til innbyggere i Drammen, Lier, Modum og Øvre Eiker. Betalingskvitteringer må sendes RfD senest ett år etter at kjøpet er gjort.

Takk for at du velger tøybleier fremfor engangsbleier – og bidrar til avfallsminimering!

 

For å søke om tilskudd må du logge deg inn på Min side med BankID.