Motta og betal fakturaen elektronisk

Det er enkelt å betale fakturaen fra RfD. Unngå papir og motta fakturaen i nettbanken, Digipost eller i Vipps. Enkelt og miljøvennlig!

Endringer i eFaktura

Fra 15. mai 2022 endret bankene i Norge sin eFaktura-ordning. Fakturaen fra RfD omfattes av den nye eFaktura-ordningen. Endringen omtales som "Ja takk til alle" eller "Alltid eFaktura", avhengig av hvilken bank eller betalingsapp du har. Om du har valgt «Ja takk til alle» får du eFaktura fra oss der du betaler regninger. Dersom du ikke aksepterer dette, vil du ikke lenger motta eFaktura. 

Innføringen av eFaktura 2.0 er landsdekkende og gjelder eFaktura generelt. Du kan lese mer om endringene her: www.efaktura.no/privat  

eFaktura sendes til juridisk eier av renovasjonsabonnementet

Endringen gjør at eFaktura fra RfD knyttes til juridisk eier av renovasjonsabonnementet via personnummer og ikke via eFakturareferanse som før. Det er juridisk eier som nå vil få faktura i nettbanken, uavhengig av hvem som fikk den tidligere. Det kan derfor være slik at din samboer/ektefelle mottar eFaktura, selv om du har mottat den tidligere. 

RfD har ikke mulighet til å gjøre oppslag, aktivere eller avslutte eFakturaavtaler for våre fakturamottakere.

Les mer om endringer i eFaktura

Betal fakturaen i Vipps

Med Vipps Faktura trenger du ikke å tenke på KID-nummer og du får varsel når fakturaen kommer. Si JA til Vipps Faktura i Vipps og få regningene dine i appen. Enklere blir det ikke!

Slik betaler du faktura fra RfD i Vipps

  1. Du får en varsling på mobilen når fakturaen fra RfD kommer, og en ny melding for forfallsdato
    dersom du ikke har betalt.
  2. Swipe for å godta, og betal.
  3. Si til Vipps Faktura i appen.
  4. Vipps, så var det gjort

Har du mottatt faktura i Vipps, men ønsker ikke det? 

Dersom du har mottatt faktura fra oss i Vipps uten at du ønsker det, er det nok en innstilling i Vipps-appen din som er årsaken. Dette kan deaktiveres på følgende måte: Åpne Vipps-appen, velg Profil, og deretter «Regninger og eFaktura». Her kan du fjerne valg for mottak av eFaktura i Vipps.