11. november: Ombrukssuksess på gjenvinningsstasjonen i Lier

I løpet av tre torsdager har over sju tonn med byggevarer skiftet eiere. Pent brukte vinduer har blitt brukt i byggingen av vinterisolert kaninbur, tre uåpnede pakker med fliser rakk akkurat til å pryde veggen over kjøkkenbenken i en byleilighet, og dører, parkett og teppefliser har fått nytt liv i hytter på Blefjell og Norefjell. - Et fantastisk flott tilbud og veldig bra for miljøet, er brukernes dom.

Spenningen var stor da RfD åpnet for uttak fra byggevarecontaineren første gang 8. august i år. I løpet av sommeren hadde det blitt satt igjen nærmere tre tonn med byggevarer på Lyngås. Da Gunn Cecilie Ringdal, ordføreren i Lier til å erklære tilbudet for åpnet, strømmet folk til containeren og den ble tømt i løpet av kort tid. 

Ønsker ombruk av byggevarer på alle gjenvinningsstasjoner
Like mange kom det i øsende regnvær i oktober, og da RfD åpnet containeren for tredje og siste gang før vinterstenging, ble det ny ombrukssuksess på Lyngås. Flere tonn med byggevarer og ombruksvarer ble borte i løpet av kvelden.
-Denne kvelden åpnet vi også for at det kunne hentes ut flere ting til ombruk. Sofaer, bord og andre møbler forsvant fra ombruket sammen med bøker, leker og pyntegjenstander, forteller Marte Brændsrud, kommunikasjonssjef i RfD. 
- Dette er sirkulærøkonomi i praksis. Med ombruk forlenger vi produktenes levetid, ting du ikke har bruk for lenger kommer andre til nytte, sier kommunikasjonssjefen fornøyd.

Div. til ombruk

Bra for miljøet, bra for RfD og bra for oss som bor i Drammensregionen
Tilbudet har blitt svært godt mottatt av brukerne. De RfD har snakket med har skaffet seg alt fra isolasjonsmateriale til hus- og hyttebygging, teak til innredning av båter og kantstein til opprusting av hagen.

Liungen Gudmund Sørstad var en av de besøkende på den siste ombrukstorsdagen. Han dro hjem med en hvit kommode. 
- Dette er et kjempeflott tilbud. Tenk, jeg var så heldig som fikk ta med meg denne hjem. Den ser jo nesten helt ny ut, sier han fornøyd.
Kompisen, Arild Olsen, var like fornøyd. Han var med mest for moro skyld, men dro hjem igjen med en sparkstøtting. Den gledet han seg til å ta i bruk til vinteren. 

To av de som sto først i køen på Lyngås, var Anne Celine Moen og Kristian Andersen fra Mjøndalen.  - Morsomt og fint tiltak, var Anne Celines kommentar og fikk med seg en pose med gamle CD-er. - Veldig bra når du har et stramt budsjett og skal bygge, sa Kristian. Han fikk med seg både plater og takrenner til uthuset og noen småting som det er «kjekt å ha». 

Stenger for inn- og utlevering av byggevarer i vinter
Mange som var innom gjenvinningsstasjonen, lurte på om tidspunkt for neste ombrukstorsdag.
- Ombrukstorsdagen 7. november var den siste for året, men til våren ønsker vi velkommen til nye ombruksdager og åpning av byggevarecontaineren, forsikrer Brændsrud. 
Hun forteller også at RfD vil vurdere å innføre tilsvarende tilbud på flere av RfDs gjenvinningsstasjoner.

Åpning