1. april 2018: Årets aprilspøk; Introduserer trening med mening

I forbindelse med årets strandryddeuke lanserer RfD et helt nytt konsept, Garbage Fitness. Konseptet kombinerer trening med avfallsrydding av strendene i Drammensregionen, inspirert av den nye treningstrenden «plogging».

Trondheim_foto_Andreas Asheim_web
Foto: Trondheimfoto Andreas Asheim

Forsøpling av naturen er et kjent miljøproblem, og strendene er spesielt rammet. Derfor introduserer RfD treningskonseptet Garbage Fitness som et bidrag for redusert avfall på strendene i Drammensregionen. Garbage Fitness bruker avfall som element i treningen gjennom felles aerobics-treningstimer.

– Vi er avhengig av innbyggernes bidrag for å redusere avfall i naturen. Ved å kombinere trening med strandrydding får vi bukt med avfallet samtidig som vi styrker kroppen. Vi tror det er lettere å engasjere seg i noe som både er bra for deg og miljøet, sier Marianne Holen, kommunikasjonssjef i RfD.

Inspirert av «plogging»
RfD har sammen med et lokalt treningssenter i Drammensregionen utviklet treningstilbudet som er inspirert av den nye trenden «plogging». «Plogging» kombinerer jogging og plukking av avfall og bidrar, på samme måte som Garbage Fitness, til å holde naturen ren.


– «Plogging» er blant de mest trendy treningsformene for tiden, og med Garbage Fitness ønsker vi å ta denne trenden et steg videre. Et tilbud for både kropp, sjel og natur, fortsetter Holen.

RfD håper flere bedrifter vil arrangere Garbage Fitness slik at mange strender rundt om i Norge blir ryddet skikkelig.

– Vi håper konseptet inspirerer flere til å bidra. Vi vil først og fremst dekke Drammensregionen, men det hadde vært flott om også andre strender i Norge vil arrangere kombinert rydding og trening, avslutter Holen.

Avfall_strand

- Morsomt og viktig initiativ
Hold Norge Rent, som arrangerer den årlige strandryddedagen, applauderer konseptet Garbage Fitness. De håper at konseptet vil bli positivt mottatt blant alle treningsglade i Drammensregionen.

– Dette er et morsomt og viktig initiativ som forenkler det å plukke avfall i strandsonen. Det finnes mange som gjerne tar seg en treningsøkt og som helt sikkert vil like å gjøre noe godt for miljøet samtidig, sier Lise Keilty Gulbransen, daglig leder i Hold Norge Rent.

Garbage Fitness vil koste 0,- til 299,- pr. måned, avhengig av hvor mye avfall du plukker og tilgjengelig for alle som ønsker å henge seg på. Treningstimene starter lørdag 7. april og vil arrangeres hver lørdag på ulike strender frem til sommerferien. Send en e-post til post@rfd.no og meld din interesse.

 

For mer informasjon, kontakt Kommunikasjonssjef Marianne Holen, e-post: marianne.holen@rfd.no eller telefon 481 26 962