Tøybleietilskudd

Vurderer du å bytte over til tøybleier for dine barn? RfD ønsker å hjelpe til, og introduserer nå tøybleietilskudd til alle beboere i regionen.

Hvert eneste år kastes det over 60.000 tonn med engangsbleier. Dette er ikke resirkulerbart avfall, men er tungt nedbrytbart, og antallet bare vokser for hvert eneste år. Dermed ønsker RfD å gi støtte til de som ønsker å være med på å redusere denne formen for avfall, ved å gi en engangsstøtte for å bytte til tøybleier.

Hvorfor tøybleier?

De vanligste materialene tøybleier er laget av er bomull, bambusviskose og hamp, og er gjenbrukbare. De koster også mindre enn vanlige engangsbleier. Våre kollegaer i ROAF (Romerike Avfallsforedling IKS) har laget et «tøybleieregnskap», som viser at du kan spare nesten 8.000 kr i året ved å bytte til tøybleier.

Et gjennomsnittlig bleiebarn bruker 6.000 bleier i bleieperioden. Dette koster et sted mellom 4.500 og 13.000 kr, avhengig av hvilket merke barnet bruker, hvor du handler og hvor i landet dere bor. Ved å bytte til tøybleier kan du både redusere kostnadene og spare miljøet!

Tilskuddsordningen

Tilskuddet er et engangstilskudd på inntil 2.000 kr per barn under 2 år, og gjelder for beboere i våre eierkommuner. Betalingskvitteringer må sendes RfD senest ett år etter at kjøpet er gjort.

Takk for at du velger tøybleier fremfor engangsbleier – og bidrar til avfallsminimering!