Tøybleietilskudd

Vurderer du å bytte over til tøybleier for dine barn? RfD ønsker å hjelpe til, og introduserer nå tøybleietilskudd til alle beboere i regionen.

Hvert eneste år kastes det over 60.000 tonn med engangsbleier. Dette er ikke resirkulerbart avfall, som er tungt nedbrytbart, og antallet bare vokser for hvert eneste år. Dermed ønsker RfD å gi støtte til de som ønsker å være med på å redusere denne formen for avfall, ved å gi en engangsstøtte for bytte til tøybleier.

Hvorfor tøybleier?

De vanligste materialene tøybleier er laget av er bomull, bambusviskose og hamp, og er gjenbrukbare. De koster også mindre enn vanlige engangsbleier. Våre kollegaer i ROAF (Romerike Avfallsforedling IKS) har laget et ”tøybleieregnskap”, som viser at du kan spare nesten 8000 kr i året ved å bytte til tøybleier

Et gjennomsnittlig bleiebarn bruker 6.000 bleier i bleieperioden. Dette koster et sted mellom 4.500 og 13.000 kr, avhengig av hvilket merke barnet bruker, hvor du handler og hvor i landet dere bor. Ved å bytte til tøybleier kan du både redusere kostnadene og spare miljøet!

Tilskuddsordningen

Tilskuddet er et engangstilskudd på inntil 2.000 kr per barn under 2 år, og gjelder for beboere i våre eierkommuner. Betalingskvitteringer må sendes RfD senest ett år etter at kjøpet er gjort. 

Takk for at du velger tøybleier fremfor engangsbleier – og bidrar til avfallsminimering!